Meet our team! Met vandaag onze technisch ontwerper Wim van den Wildenberg. Wim hoort ondertussen bij het meubilair van B-invented en heeft mede het huidige funderingssysteem van B-smart ontwikkeld. Benieuwd naar Wim en zijn job als technisch ontwerper bij B-invented? Je leest het hier.

Is technisch ontwerper altijd al jouw droombaan geweest?

Nee eigenlijk niet, ik had niet echt een droombaan maar vroeger heb ik altijd geroepen dat ik uitvinder wilde worden. Nu ben ik niet echt een uitvinder, maar bij B-invented heb ik tijdens mijn afstudeerstage het huidige funderingssysteem kunnen doorontwikkelen. Vanuit die positie ben ik doorgegroeid binnen het bedrijf en heb ik naast het modelleren/ tekenen van de funderingen, samen met Gijs en Joost de productiemachine ontwikkeld voor het B-smart funderingssysteem.

Wat vind je het mooie aan je baan?

Het zoeken naar vernieuwing en verbetering met de directe feedback van de uitvoering. Hierdoor kunnen we onszelf steeds weer verbeteren.

Hoe ben je bij B-invented terecht gekomen?

Via mijn afstudeerstage, ik studeerde IPO (Industrieel Product Ontwerpen) aan de Hogeschool Rotterdam. In mijn laatste jaar ben ik op zoek gegaan naar een afstudeerstage en die vond ik bij B-invented. Het bedrijf was net gestart en had de eerste testprojecten achter de rug. Het was het juiste moment om het funderingssysteem naar een hoger niveau te tillen en te optimaliseren voor grootschalige toepassing.

Wat trekt je aan om bij B-invented te werken?

Een leuk en gemotiveerd team, de directe link met de praktijk en de insteek om ons te blijven verbeteren.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Ik verwacht bij B-invented. Er valt nog genoeg te verbeteren in de bouw en waarom dan niet starten vanuit onszelf.

Wat weten wij niet over jou?

  • Dat ik ook wel eens thee drink (dus niet alleen koffie zoals op de werkvloer!)
  • Dat ik er van houd om te gaan zeilen; in het verleden wedstrijden met mijn vader, tegenwoordig gewoon recreatief.
  • Dat ik ben jaloers op de Italianen met goede, betaalbare espresso die overal te verkrijgen is!