OTC & Van Reeuwijk B.V.

Opdrachtgever: Van Reeuwijk B.V.

Plaats: Bergambacht

Jaar: 2016

Omschrijving

Bergambacht heeft een actieve zakelijke gemeenschap. Op het industrie terrein in Bergambacht is Van Reeuwijk actief in sloopwerkzaamheden gecombineerd met andere disciplines zoals het onderhouden van bedrijfswagens.

Het gebouw staat aan de rand het industrieterrein aan het einde van een doodlopende straat. Het gebouw is opgezet als een functieloze doos om huidige en toekomstige invullingen optimaal de ruimte te geven. Het constructieve ontwerp sluit daar naadloos bij aan door een rigide opbouw van spanten en panelen. De entree is naar achter geschoven om de logistiek van aan- en afvoer op het entreeterrein maximaal te benutten. Dat was aanleiding om de achterzijde over 2 lagen te splitsen en op de verdieping een ruimte te creëren waar een kantoorfunctie goed tot zijn recht kan komen. Vanuit de opengespleten achtergevel is er op de verdieping een schitterend uitzicht over de vlakke landerijen en sloten die zo kenmerkend zijn voor deze omgeving. Het hoogtepunt komt samen in het uitgesneden terras dat de uitsnede afsluit door ruimtelijk naar binnen te vouwen.

Gerealiseerde onderdelen

  • Architectonisch ontwerp
  • Constructief ontwerp
  • Bouwkundige engineering
  • Constructieve engineering
  • Realisatie compleet