Thomas More

Opdrachtgever: Thomas More
Plaats: Rotterdam

Om meer ruimte te creëren voor Thomas More Hogeschool maakte één bestaande vleugel plaats voor een nieuwbouw van drie verdiepingen. De rest van de school werd gerenoveerd.

Aansluiting tussen bestaand en nieuw is gevonden door kleuren en materialen van de nieuwbouw af te stemmen op de blijvende kenmerken van het bestaande gebouw. Het uiteindelijke gebouw straalt eenduidigheid uit: één organisatie, één gebouw. De materialen zijn bovendien duurzaam, onderhoudsarm en exploitatievriendelijk.

Het resultaat is een mooi en functioneel ontwerp dat uitstekend past in de omgeving, en dat daarnaast door bouwmethode, materiaal, installatietechniek en fasering ook op technisch en financieel vlak aansluit bij de wensen van de school.

De duurzaamheid versterkten we met onder meer zonnepanelen, klimaatbeheersing en CO2 sturing per ruimte, warmteterugwinning en hoge isolatiewaarden. Ook de flexibiliteit van het gebouw draagt bij aan de duurzaamheid.

  • Bouwkundige engineering
  • Realisatie engineering