Werken bij B-invented

Meet our team | Ellen

Vandaag maken we kennis met Ellen van den Tillaart. Inmiddels woont ze in Eindhoven maar ze gaat regelmatig met veel plezier terug naar haar roots in Tilburg. Tijdens haar studie Bouwkunde aan de TU heeft ze haar passie voor houtbouw gevonden. Ze is afgestudeerd Master – Structural Engineering and Design op het onderwerp gelamineerd Accoya hout. Ellen is creatief en gek op cijfers en berekeningen. Te gekke combinatie vinden wij, maar waar komt dit vandaan? ‘’Het creatieve komt van mijn moeder, zij is ontwerper van plastic opbergboxen en is daarnaast heel creatief, waar mijn vader juist heel veel met cijfers en berekeningen heeft.”

Was constructeur worden altijd al je droombaan?

Eigenlijk niet, ik heb een fijne jeugd gehad en ben nooit heel erg bezig geweest met mijn toekomst. Ik ben vrij nuchter en had als kind nog geen idee wat mijn droombaan zou kunnen worden. Ik hou van cijfers en berekeningen of moeilijke puzzels en daar past de functie constructeur goed bij.

Wat vind je het mooie aan je baan?

Ik word heel blij van rekenen en puzzelen van bewapening in een constructie. Hier kan ik me in verliezen, gewoon lekker bezig zijn.

Hoe kwam je ooit bij B-invented terecht?

Tijdens mijn studie hebben we een bedrijfsbezoek bij B-invented gehad, de passie voor het vak en het streven naar verbeteringen in het proces is me bijgebleven. In het tweede jaar kwam ik in contact met studiegenoten die hun studie combineerden met werken bij B-invented. Zij waren heel positief over het bedrijf en de collega’s. Daarna kwam ik tijdens een college weer in contact met B-invented. 3x is scheepsrecht, vandaar!

Wat trok je aan om bij B-invented te werken?

Ik houd niet van standaard en dat is B-invented ook niet. Slimmer willen nadenken over processen zit hier in de kern van het bedrijf. Motivatie en gedrevenheid is iets wat ik iedere dag zie bij mijn collega’s. Mijn passie voor houtbouw en houtconstructies kan ik bij B-invented in de praktijk brengen. Daarnaast leer ik iedere dag over verschillende constructies en van de ervaring van mijn collega’s.

Hoe zou je de sfeer binnen B-invented omschrijven?

Gedreven, hardwerkend en constant het beste uit jezelf halen. Daarnaast wel heel erg gezellig! Samen lunchen is en vooral ook de vrijdagmiddag borrel is een meerwaarde 😊.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

5 jaar? Geen idee! Ik leef in het nu. Ik maak me geen zorgen.

Wat weten wij niet over jou?

Ik hou van creatieve dingen doen, zoals knutselen. Groene vingers heb ik ook, lekker in de tuin met planten werken. Om mijn hoofd leeg te maken kook ik graag, dat vind ik heerlijk ontspannend.