Werken bij B-invented

Bouwkundige engineering

Integrale engineering is één van de kernactiviteiten van B-invented om haalbare projecten te maken. Daarbinnen zijn bouwkundige engineering en de bijbehorende toetsen essentieel. Vanaf het ontwerp tot en met de vergunningen en de realisatie verzorgen onze ervaren bouwkundige experts alle engineering. Bouwkundige engineering verzorgen wij voor onze eigen architectuur projecten maar ook voor projecten waar andere architecten het ontwerp hebben gemaakt. Hierbij maken we gebruik van diverse software pakketten die samen onze BIM omgeving vormen.

Villa Homerus

Bij het project Villa Homerus in Almere hebben we de volledige bouwkundige engineering verzorgd. De grote uitdaging was de invulling van de balkonelementen rondom het gebouw. Vanuit het oorspronkelijke ontwerp van de externe architect waren er meer dan 40 prefab betonnen balkonelementen. 

Na een grondige studie en afstemming met de architect hebben we dat kunnen reduceren tot 12 elementen wat de realisatie en het budget ten goede kwam.

Common Woods (houtbouw)

In Amersfoort ontstaat een duurzame wijk waar houtbouw een belangrijke rol speelt. B-invented heeft voor de ontwikkelaar in het bouwteam alle bouwkundige engineering verzorgd. Tevens zijn de diverse toetsen verzorgd en hebben we de omgevingsvergunning verkregen. 

Aansluitend is voor de aannemer, in afstemming met de realisatiepartners, de technische set uitgewerkt.

B-too, B-invented, B-smart,  B-leaf & B-happy
maken deel uit van de B-group