Werken bij B-invented

Nexus Heights

Concept woningbouw

Meer wonen op dezelfde plek

Om meer woningen te realiseren zijn de bestaande woningen op deze plek gesloopt. De 22 gesloopte sociale huurwoningen maken plaats voor een ruim opgezet appartementen complex met 63 woningen die 1 a 2 lagen zijn.

Aan de kant van de woonwijk bestaan de woningen uit 2 lagen. Dit om het bestaande straatbeeld niet te beïnvloeden en ervoor te zorgen dat de mensen via de buitenkant van het complex hun woning betreden. Alle andere woningen bestaan uit 1 laag en verschillen in grootte. De woningen worden via de binnenkant van het complex betreden.

Anoniem en strak

De buitenkant van het gebouw is anoniem en strak. De drukke weg die langs het gebouw ligt zorgt ervoor dat dit geen fijne plek is voor balkons of galerijen. Daarom zijn deze beide te vinden aan de binnenzijde van het gebouw. De binnenzijde van het gebouw bestaat uit veel ronde vormen en zorgt hiermee voor een speelse identiteit.

De galrijen en balkons zijn gecombineerd waardoor er meer interactie onderling ontstaat. De grote gaten zorgen dat deze galerijen onderbroken worden, op deze manier kan er meer licht door het gebouw heen vloeien en ontstaat er contact tussen de verschillende lagen van het gebouw.

Levendig voor de hele buurt

Op de kop van het gebouw zijn verschillende commerciële ruimtes te vinden. Deze zorgen voor meer levendigheid van het gebouw en hierdoor kan het gebouw door de gehele buurt gebruikt worden.

De parkeerplaatsen zijn half verdiept waardoor er natuurlijke ventilatie ontstaat maar de auto’s niet zichtbaar zijn vanuit de balkons. Bovenop de parkeerplaatsen ontstaat hierdoor een park waar de gehele buurt gebruik van kan maken.

Locatie
Eindhoven, Nederland

Programma
56 appartementen
7 woningen

Status
Studie

Architectuur

B-too: Stéphanie Lelieveld

Ontwerpteam

B-too: Mendel Meester, Niels Koolen, Raz Keltsh