Werken bij B-invented

Meet our team | Stéphanie

Vandaag maken we kennis met Stéphanie. Ze heeft haar Limburgse roots ingeruild voor het Eindhovense. Ondernemen is niks nieuws voor haar omdat haar beide ouders ondernemers zijn. Waar ze vroeger droomde om ooit een eigen bedrijf te starten weet ze ook welke risico’s dit met zich meebrengt. Nu ze zelf bij B-invented ervaart hoe leuk het is om voor een bedrijf te werken waar zowel het ontwerp als het technische aspect aan bod komen, wil ze niks anders meer.

Was ontwerper worden altijd al je droombaan?

Als klein meisje was ik altijd al bezig met het stijlen van interieurs. Ik had heel lang het doel om interieurontwerper te worden, maar tijdens mijn opleiding heb ik hier een andere kijk op gekregen. Het ontwerpen van gebouwen uit een gedachte en verhaallijn sprak me enorm aan. Ik hou van diversiteit en dat vind ik in mijn werk als ontwerper terug in diverse projecten.

Wat vind je het mooie aan je baan?

Het is bijzonder wanneer je een gebouw ontwerpt en het dan ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Voor mij is dat voor de 1e keer Gezondheidscentrum Zeewolde geweest. In mijn ontwerpen staan de gebruiker en de omgeving centraal en dan is het heel speciaal om mee te maken dat de eindgebruikers hier met veel plezier werken.

Hoe kwam je ooit bij B-invented terecht?

Tijdens mijn deeltijdstudie was ik op zoek naar een baan voor drie dagen in de architectuur. Dit vind ik een pluspunt aan de opleiding omdat het me in staat stelt praktijkervaring op te doen tijdens de studie. Via Google heb ik gezocht naar een architectenbureau en kwam toen B-invented tegen.

Wat trok je aan om bij B-invented te werken?

De meeste architectenbureaus zijn gericht op ontwerpen en niet op de technische aspecten. Bij B-invented doen we het allemaal, van ontwerp tot fundering en eindgebouw. Hoe fijn is het om tijdens het ontwerp al na te denken met collega’s over de constructie. Zo komen we tot maakbare ontwerpen. Deze balans tussen ontwerp en technische aspecten komt niet naar voren tijdens de studie en het is voor mij de kers op de taart om dit te leren van mijn collega’s binnen het bedrijf.

Hoe zou je de sfeer binnen B-invented omschrijven?

Toen ik pas bij B-invented begon was ik bang dat ik niet goed genoeg zou zijn vanwege mijn onervarenheid. Door mijn collega’s werd het duidelijk dat het juist goed is om nog niet alles te weten, dat is juist de mooie uitdaging en leercurve voor mijzelf. Hierdoor voelde ik me direct geaccepteerd en kan ik mij ontwikkelen als architect en als persoon. Daarnaast heerst er een ontzettend gezellige sfeer, dat was ik bijna vergeten met al het thuiswerken van de afgelopen tijd. Fijn om nu weer op kantoor iedereen te zien en samen te werken.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Eerst afstuderen! Ik dacht altijd aan een eigen bedrijf maar dit zou ik nu niet willen. Ik hoop nog bij B-invented te werken en langzaam meer verantwoordelijkheid en uiteindelijk eigen projecten te gaan krijgen.

Wat weten wij niet over jou?

Ik ben allergische voor zo ongeveer 80% van wat er in de supermarkt ligt. Ik heb verschillende allergieën al vanaf dat ik geboren ben. Ik heb nog nooit een boterham gegeten, sterker nog, ik weet niet eens hoe dat proeft en dat is voor veel mensen best gek! Samen met mijn vriend en hond Petter [dit betekent Rots in het Noors] gaan we graag kamperen. We laden de auto in, tent mee en vertrekken naar een nieuwe bestemming in Europa. Nog een leuk weetje, ik heb maar liefst 70 kamerplanten in huis!