Werken bij B-invented

Meet our team | Joost

Vandaag maken we kennis met Joost van ’t Klooster. Joost is 1,5 jaar werkzaam bij B-invented als procesbegeleider engineering.

Was procesbegeleider altijd al jouw droombaan?

Dingen maken heb ik altijd leuk gevonden. Thuis hadden wij vroeger zo’n prutsschuurtje, waar ik van alles maakte samen met mijn vader. Als bijbaan werkte ik iedere zomer op de bouwplaats. Daar is het eerste zaadje gepland om het anders te willen doen. Later op de TU leerde ik integraal een probleem te benaderen waarbij communicatie een belangrijke rol speelt. Het bouwproces heeft mij daarna niet meer losgelaten. Maar wie weet… misschien ga ik ooit terug naar dat schuurtje en word ik fietsen- of meubelmaker. Dat lijkt me ook geweldig.

Wat vind je het mooie aan je baan?

Het geeft mij veel voldoening dat we door simpelweg te doen leren van onze fouten. Hierdoor kan je elk product of gebouw steeds meer verbeteren.

Hoe kwam je ooit bij B-invented terecht?

Hiervoor heb ik bij een architectenbureau gewerkt. Eerst een eigen bureautje en later als onderdeel van een groter bureau, vanuit de gedachte dat een architect vroeg in het proces aanschuift en dus invloed heeft op dat proces. Gek genoeg schuift de architect te veel naar de voorkant in mijn ogen. B-invented staat vanuit kennis en kunde met de poten in het bouwproces, wat goed bij mij past. Ik kende het bedrijf van de slimme fundering. Toen ik op gesprek ging bleken ze nog veel meer te doen!

Wat trekt je aan om bij B-invented te werken?

Er lopen hier een aantal collega’s rond die het liefst iedere dag iets nieuws bedenken, die blijven schaven aan processen en die blijven optimaliseren. Dat zorgt voor een energie waardoor ik iedere dag graag naar het werk ga.

Hoe zou je de sfeer binnen B-invented omschrijven?

Corona heeft ons geleerd dat thuiswerken goed te organiseren is. Ik weet nog dat wij een aantal jaar geleden onze soft- en hardware wilden inrichten op ‘altijd en overal kunnen werken’. Als Corona toen was uitgebroken hadden voor een enorme uitdaging gestaan. Nu kan ik niet wachten totdat de maatregelen kunnen worden afgeschaald en ik weer meer collega’s op kantoor kan ontmoeten. Samen tussen de middag de tafel dekken en na werktijd een borreltje drinken. Dan is het weer de gemoedelijke werkomgeving waar ik anderhalf jaar geleden kwam werken.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Ik hoop over vijf jaar nog met dezelfde energie aan projecten te werken.

Wat weten wij niet over jou?

Tien jaar geleden heb ik met een collega een prijsvraag gewonnen om de binnenstad van Eindhoven te vergroenen. Het idee was om van de binnenring een groene rotonde te maken door de abri’s aan die ring letterlijk en figuurlijk groen te maken. Even je mobiel opladen als je staat te wachten of basilicum plukken om thuis de heerlijkste pasta te maken. Uiteindelijk heeft het geleid tot een groene abri voor de Mediamarkt die al die jaren groeit en bloeit. Inmiddels zijn er heel veel groene initiatieven bijgekomen in Eindhoven waardoor de leef-kwaliteit in de stad een enorme vlucht heeft genomen.