Werken bij B-invented

Meet our team | Anja

Vandaag maken we kennis met Anja Sens. Na haar studie Bouwtechniek aan de Avans Hogeschool Den Bosch en opvolgend een Master Stedenbouw aan de Technische Universiteit Eindhoven [of TU/e] mag ze met trots de naam ir. dragen. Deze positieve, betrokken en vakkundige dame heeft de nodige werkervaring opgebouwd. Zo is ze gestart als trainee bij ProRail en daarna in de rol van Systems Engineer betrokken geweest bij verschillende station projecten.

Was werkvoorbereider worden altijd al jouw ideale baan?

Al van kleins af aan heb ik affiniteit met gebouwen. Wanneer ik een weekendje weg ga staan er vaak meer foto’s van gebouwen op mijn telefoon dan van mijn vriendinnen. Het is niet gek dat ik altijd al in de bouw heb willen werken. Als werkvoorbereider mag ik me bezighouden met alle onderdelen in het bouwproces. Dat maakt de functie erg divers en daarom ook zo leuk! Ik denk dat ik deze functie nog wat meer vorm kan geven voor de toekomst. Ik vind het een uitdaging om met de gebruiker mee te kijken en de kansen te zien in een project waar de gebruiker zelf de mogelijkheden niet ziet, en dat ik hierin kan adviseren.

Wat vind je het mooie aan je baan?

Heb je even? Ik vind zoveel dingen leuk aan mijn baan! Werkvoorbereider zijn is divers, je bouwt aan iets tot er een resultaat uitkomt. Samen werk je aan een doel en zoek je iedere keer naar passende mogelijkheden om de ontwerpen maakbaar te maken. Waar ik heel blij van wordt is het bezoeken van leveranciers om hun passie te horen en te kijken welke producten passen binnen het B-happy concept. Daarnaast kijk ik graag naar nieuwe mogelijkheden die op de markt komen, zo zijn we nu bezig om de voor- en nadelen van CLT [Cross Laminated Timber] uit te zoeken.

Hoe kwam je ooit bij B-invented terecht?

Ik ben benaderd door een recruiter. Ik had aangegeven dat ik niet meteen weg hoefde waar ik zat dus dat ze wel met iets heel tofs moesten komen om me te overtuigen. Toen ik hoorde over B-invented en B-happy realisatie werd ik direct enthousiast.

Wat trok je aan om bij B-invented te werken?

Het is een fris en jong bedrijf met vele mogelijkheden. Ze doen bijna alles samen, waardoor je onderdeel wordt van het team. Jezelf ontwikkelen en de kans krijgen om mee te denken over dingen is hier vanzelfsprekend. Je hoort wel eens bij bedrijven dat er altijd tijd is om te leren, maar hier gebeurt dit ook echt. De aandacht en tijd die ik krijg van ervaren collega’s waardeer ik enorm.

Hoe zou je de sfeer binnen B-invented omschrijven?

Er heerst een gezellig sfeer, zo lunchen we iedere dag samen en sluiten we op vrijdag de week af met een borrel.
Ik denk soms wel eens aan de quote: ‘’Hard werken en hard genieten’’. En er is ruimte om jezelf te zijn en om zowel zakelijke als privé dingen te delen.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Vooruitkijken is niet echt iets voor mij, ik leef meer in het nu. Ik omarm wel snel nieuwe dingen en sta open voor ontwikkeling, maar niet direct met een doel voor ogen. Op dit moment vind ik veel uitdagingen in het werk wat ik nu doe en kan ik aangeven naar welke aspecten mijn interesse uitgaat. Ik ben ervan overtuigd dat dingen soms ook op je pad komen zonder een plan te hebben.

Wat weten wij niet over jou?

Ik krijg energie van schilderen, mountainbiken en wandelen in de bergen. Daarnaast sla ik graag een balletje op het tennisveld. Mijn broer woont met zijn gezin in Australië, zij hebben dit jaar een dochtertje gekregen en zodra het weer kan ga ik uiteraard naar hen toe om mijn nichtje te ontmoeten.